Overweeg je een e-mountainbike aan te schaffen?

Steeds vaker zie je dat een elektrische outdoor fiets wordt aangeschaft. Ideaal om lekker mee in de natuur te gaan of lange afstanden te fietsen. 

Wanneer een elektrische sportieve fiets ideaal is
Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een e-bike. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je vaker de fiets wilt pakken als je bijvoorbeeld naar het werk gaat. Het makkelijk kunnen bewegen in de binnenstad. Omdat je lekker snel door de bossen wilt zonder volledig uitgeput te zijn. Maar het kan ook zijn dat je lekker wilt mountainbiken en je partner heeft een iets hoger niveau. Maar bovenal is het lekker om buiten te bewegen. 

Welke fiets is voor mij geschikt
Er zijn duizenden e-bikes. Wil je er één aanschaffen? Verdiep je goed in wat voor een soort e-bike het beste bij je past. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar: elektrische mountainbike, elektrische trekkingfiets, speedpedelec en een e-racefiets. Heb je de keuze gemaakt dan is het verstandig om je te verdiepen in welke vering, motor en bandbreedte het beste past bij wat jij wilt doen met je e-bike. 

Wat kost een e-bike
De prijs is erg afhankelijk van je wensen. Vanaf 2020 is het ook financieel nog extra interessant in verband met een gunstige fiscale regeling. 

Wil je persoonlijk advies of een keer een stukje fietsen op een sportieve e-bike. Kijk voor meer informatie op de website van E-bike outdoor.