Adidas Predator X World Cup FG

De Adidas Predator X World Cup FG(Firm Ground) is de 10e editie van de zeer bekende Predator-serie. Een serie die zijn naam wel heeft bewezen in het mondiale voetbal. Iedere keer slaagt Adidas er weer in om de nodige verbeteringen door te voeren.

De Predator X is een ware sensatie die zorgt voor nog meer power, controle en effect dan zijn voorgangers. De lijn die is ontworpen en gecreëerd in samenwerking met voormalig sterspeler Zinedine Zidane maakt gebruik van het zogenaamde Powerspine-systeem. Dit innovatieve systeem zorgt voor extra power en acceleratie in schoten en passes.

Adidas heeft zich hierbij laten inspireren door de reeds bestaande technologie in de keeperswereld: Fingersave, wat ervoor zorgt dat bij het raakpunt van de bal de schoen dusdanig meeveert, waardoor onnodige krachten wegvloeien.

Met behulp van Powerspine wordt de voorvoet extra ondersteund, waardoor alle krachten in het schot komen te liggen. Daarnaast zijn ook de swerve-elementen aangepast. Deze elementen dragen bij aan het effect dat in het schot wordt gelegd.

Het rubber op de voorvoet is ditmaal vervaardigd uit een mix van silicone en rubber. Dit rubber komt prima tot zijn recht in alle weers- en veldomstandigheden. Hierbij is in samenwerking met een aantal bekende topspelers en dragers van deze schoen goed nagedacht over de plaatsen waar deze zich dienen te bevinden.

Ook de controle over de bal laat niets te wensen over. Dankzij het Optifit-systeem kent de Predator X een ongekende pasvorm en zit deze perfect om de voet heen. Dit bevordert de balcontrole, aangezien het gevoel wordt gecreëerd dat voet en schoen één geheel vormen.

Kenmerken:

  • Bovenkant: De bovenkant van deze schoen is uitgevoerd in Taurus-kalfsleder, dat staat voor comfort en controle. Daarnaast draagt dit leder van hoogwaardige kwaliteit bij aan een perfecte pasvorm, waardoor u nagenoeg geen kans op blaren heeft. Tevens beschikt deze schoen over de Swerve-elementen op de voorvoet voor extra balrotatie en effect in schoten. In tegenstelling tot zijn voorgangers is de Predator X niet voorzien van een tong die teruggeslagen kan worden. Van dit principe is Adidas na 15 jaar afgestapt.

 

  • Binnenzool: De Predator X bevat een anatomisch voorgevormde binnenzool met adiPRENE onder de hiel voor extra comforten goede dempende eigenschappen wat de kans op blessures vermindert. Ook beschikt deze voetbalschoen over een nieuwe omwisselbare inlay, het Dynamic Power System, voor meer flexibiliteit en schotkracht.

 

  • Buitenzool: De Traxion buitenzool is opgedeeld in twee losse delen, wat ervoor zorgt dat de schoen lichter is dan andere voetbalschoenen en over meer flexibiliteit beschikt. De harde, slijtvaste buitenzool zorgt voor een maximale grip en comfort op het voetbalveld. Met het X-Traxion klik systeem kunt u de lengte van uw noppen naar behoefte aanpassen zodat u op elk veld een perfecte grip heeft. De Predator X bevat 12 noppen. De Adidas Predator X World Cup FG beschikt over een duurzame Firm Ground zool voor perfecte grip en comfort op een de harde ondergronden, bijvoorbeeld bij het spelen onder winterse omstandigheden met vorst.

De Adidas Predator X World Cup FG voetbalkleding wordt onder andere gedragen door topspelers als Robin van Persie, Steven Gerrard, Dirk Kuijt, Xavi Hernandez en Dimitar Berbatov.